Good things come from unexpected places

07.05.2012 @ 06:57 i Tanker 3 kommentarer

"Ååh, hvor har du fått familie?" "New York", "California", "Florida", "Texas". Husker det så godt. De første ukene. Månedene.
"Du da?"
"Hehe, Nebraska".
Tanken om at jeg skulle ende opp i den øde staten Nebraska, også kalt "the middle of nowhere", hadde ikke engang streifet meg. Så utrolig tilfeldig. Ikke hadde jeg hørt om staten før engang.
"Oi! Er ikke det skikkelig kaldt der?!"  "..Nei, det er Alaska"

 

Og da jeg søkte opp byen......  En liten by, aktiv innenfor jordbruk, cowboyer, kaktuser, kuer, mais.. Og ikke minst the 7th fattest city in America. Jeg husker å tenke where the hell am I going.. (unnskyld for banninga mams).

Jeg husker da jeg fløy inn fra Denver. Jeg husker da vi seilet over the Monument, som jeg hadde sett så mange bilder av, byens stolthet. Like ved siden av; en firkant av en by, rundt var det helt ørken.
Jeg husker da vi kjørte rundt i byen for å bli kjent; "and don't go there it's shooting there". Husker min første dag på skolen; hvordan jeg trodde alle kom til å bli så spente da de hørte jeg var en utvekslingsstudent. Jeg husker vertssøster hvisket "and those girls.. they are the bitches", utenfor døren inn til første time. Før jeg visste ordet av det delte vi bord og utvekslet numre.  Jeg husker hvor mye jeg slet med å finne venner, fordi jeg følte jeg ikke passet inn noen steder. Jeg husker hvor annerledes alt var fra hva jeg hadde forestilt meg, enda jeg trodde jeg hadde så lave forventninger. Jeg husker hvor mye jeg hatet byen og hvor miserable utvekslingsåret mitt var.


Hvem hadde trodd jeg skulle finne glede i den mest tilfeldige staten av dem alle, staten med en befolkning av Norge, Nebraska.  ..Og enda verre - i den lille bondebyen Scottsbluff.
Du trenger ikke San Francisco, California for å ha et bra år. Du trenger ikke Hollywood next door for å oppleve ekte Amerika. Det er kulturen, det er menneskene, det er opplevelsene som avgjør hvordan året ditt blir. Jeg har èn måned igjen, og av og til får jeg lyst til å gråte, for jeg har det så bra. Jeg er ikke klar for å dra hjem enda, jeg er ikke klar for å avslutte utvekslingsåret mitt og gi slipp på alt det jeg har her.

.

 

3 kommentarer

Postet av: Kesia Olsen i Florida

ÅÅÅH WORD ASSÅÅ!! :( er så enig
Dato: 07.05.2012 Tid: 07:45 URL: http://www.kesiafl.blogg.no

Postet av: Anna Regine i Chicago 11/12

åååå.. utrolig bra skrevet!
Dato: 08.05.2012 Tid: 01:24 URL: http://annaexplorius.blogg.no

Postet av: Eline

helt enig!!
Dato: 08.05.2012 Tid: 02:46 URL:

Skriv en ny kommentar

hits