Svar på spørsmålsrunde

16.05.2012 @ 05:39 i Spørsmål 3 kommentarer

- Det beste og værst minne med utveksling?
Det beste minne jeg har er Las Vegas med vertsmor og vertssoester. Vaerste er xvøs. Haha.

- Hva kommer du til å savne mest med å bo i USA?
Garantert at alt er saa billig(!!), hvor snille og pratsomme alle sammen er, og følelsen av at du er penere og slankere enn alle! Haha.

- Angrer du på at du dro på utveksling?
Beste avgjoerelsen jeg noen sinne har tatt.

- Anbefaler du andre ?
Ja(!). Beste du kan finne paa aa gjoere. Laerer saa sinnsykt mye uten at du tenker over det.

- Har du forandret deg som person mens du har vært der?
Tror det, ja. Har funnet mer ut av hvem jeg er, hvor jeg staar og hva jeg vil. In a good way.

- Følte du at du var stor nok til å reise fra familien, eller var du litt redd?
Var egentlig ikke saa redd. Jeg visste jo at jeg kom til aa se de om bare 10 maaneder, og jeg var klar for aa oppleve en amerikansk familie og leve som en av dem. Hadde ogsaa paa en maate foer jeg dro, bestemt meg for at jeg skulle bytte familie(visste at de var litt annerledes etter snakk med de og tidligere utvekslingsstudenter), så visste at det ikke var snakk om lenge. Tror jeg var ganske selvstending foer jeg kom, saa visste at jeg kom til aa klare det. Sa også hele tiden til meg selv at hvis ikke organisasjonen kom til å gjøre jobben sin, skulle ikke det gå smertefritt, for å si det sånn :--)

 - Var det vanskelig i starten å snakke engelsk 24/7?
Nei, men foelte at alt av engelskkunnskaper var borte, og jeg surret ofte med ord og maatte tenke grammatikk.  Alle rundt meg synes engelsken min var SYKT bra. Så for dere som er nervøse - dont be:)

- Hvor mye penger bruker du i gjennomsnitt i måneden?
Faar 1800,- av foreldrene i maaneden. Da lever jeg paa et ganske strengt budsjett. Jeg brukte ikke saa mye penger i starten, mest sansynlig fordi jeg ikke hadde saa mange venner og jeg satt bare hjemme hele tiden. Spiser lunsj ute (ca 30,-) hver dag (du vil ikke spise skolematen), gasspenger for de som kjoerer meg (siden jeg bor langt borte), shopping (fordi denne familien faktisk tar meg med paa shopping!!), mat (amerikanere spiser mye ute, jeg betaler for meg selv), ogsaa finner du paa med ting med venner. Her spiser man ikke middag hjemme og ser en film etterpaa - du stikker ut og spiser, saa paa kino, saa cruiser du litt rundt. Penger for meg i det siste har vaert stoort problem. Haha. Anbefaler hvertfall 2000 til dere som drar neste aar.


- Hvordan var første møte med familien?
Alle andre sier at foerste moete ikke er saa kleint, men mitt foerste moete var egentlig litt kleint! Kom inn paa den lille flyplassen, ga vfamilien en klem og ventet paa bagasjen. De var ganske sjenerte, og vi hadde ikke saa mye aa prate om. Gikk mye bedre da vi satt oss i bilen og de viste meg rundt.

- Har vertsfamilien din planer om å besøke deg i Norge?
Vet ikke om det er serioese planer, men vet at de har lyst.


- Var det vanskelig å få venner?
Ikke om du ikke er kresen. I starten synes jeg alle var rare/annerledes og at ingen passet meg. Ville ikke omgaas de rare og likte ikke de kule. Naa levde jeg ogsaa med ei vsoes som plukket ut venner for meg i starten. Etterhvert vennet jeg meg til amerikanerne og proevde aa tilpasse meg, og da gikk alt helt fint. Jeg kom overens med alle og fikk maange venner. Er foerst naa i slutten jeg har blitt saa close med noen. Ta intiativ, act cool/vaer en de VIL henge med og ikke snakk om hvor dritt Amerika er i forhold til Norge. Du er fra Norge, du faar venner uansett. Brasilienerne, for eksempel, har nok litt mer troebbel, fordi kulturen er saappas annerledes (touchy, kind of imposlitne osv).

- Hva er det dummeste spørsmålet som du har fått om Norge?
Vet ikke.. Om det er en stat i Afrika og om vi har sol!

- Jeg skal kanskje på utveksling 2. året! Anbefaler du å reise til USA? Hvordan er skolearbeidet i USA forhold til Norge? Er skolen vanskeligere der eller ikke? Elsker bloggen din :-)
Ja, jeg anbefaler aa reise til USA! Hadde lett dratt igjen. Det er veldig annerledes, samtidig som det ikke er HELT annerledes.. om dere skjoenner? haha. Det er utrolig masse som kommer til aa provosere deg, men det faar deg bare til aa sette mer pris paa Norge. Skolen er veldig mye enklere her. Så lenge du leverer inn oppgaver og gjør leksene dine sklir du gjennom som en straight A-student lett. Sykt mye lekser, da. Men prøver osv. er ekstremt mye lettere.  Og takk! :)

- Hvilke fag har du på skolen og er fagene vanskelige?
Dette semesteret har jeg enkle fag: Algebra 1, Web Page Design, Advanced Clothing, American Government, German 3, Visual Design, Advanced Art og Journalism.  I Algebra 1 blir du bomba ned med lekser, American Government er ganske vanskelig (kommer an på læreren din tror jeg), og Journalism er også ganske vanskelig her. Det er fordi de tar skoleavisen og yearbook ganske seriøest, så for å kunne bli med på det staffet må du gjennom journalism først.


- Bruker du mye tid på skolearbeidet? går dette ut over hvor mye du får tid til å være med venner?
Nei.. Haha. Jeg har vel egentlig driti i alt av lekser her, hehe. Har ikke tenkt til å bruke året mitt på lekser, er ikke her for å oppleve amerikanske lekser. Men ja, det hadde nok gått utover det hadde jeg prioritert lekser.

- Har du strenge regler med familien, om når du skal være inne, plikter osv?
Nope! Tar oppvaska av og til, tok søpla 1 gang. Rydder rommet mitt. Må være inne senest klokken 24:00 i helgene. De er ganske opptatte av at jeg oppdaterer de hver time om hva jeg gjør, hvor jeg er og med hvem.

- Når får du lov til å få besøk?
Tror nå i mai eller april:)

- Hva savner du mest fra Norge?
Maten, familen og vennene. Og hunden min.... som akkurat døde.

- Hvordan er maten? er det mye junk food eller får du tak i sunn mat også?
Drittmat!!!!!!! Haha. Du får tak i sunn mat, men det er jo dyrere enn junkfooden og mye mindre fristende. Alt er jo spraya ned med alt mulig stoffer for farge og holdbarhet, masse er dyppet i sirup osv.  Vertsfamilien min spiser ganske sunt, men jeg spiser sunnere i Norge. Og jeg spiser ikke så veldig sunt i Norge.

- Hvordan er det å bo midt ute i "ødemarken"?
Helt greit!  Er selvfølgelig ikke så gøy å spørre vennenne mine om de kan kjøre de ekstra 30 minuttene hver gang vi skal henge ,men. Gasspenger. Alle har jo bil, så det går jo bra. Du venner deg til det:)  Er verdt det! Vertsfamilien min er best.

- Hva er ditt beste minne fra dette utvekslingsåret?
Da jeg flyttet inn til denne familien. Las Vegas. Alt!

- Har du blitt spurt ut på date mange ganger?
Her spør de ikke jentene ut på date!  De er litt pysete sånn sett, men de sender deg ofte melding på facebook og spør om å henge. Og når vi snakker om å henge, så er det ofte å cruise, stikke ut med venner, se film.

-Har det vært vanskelige tider med tanke på at du har byttet flere familier?
Ikke egentlig! Jeg fikk tilbud om vertsfamilie i California like før jul, prøvde å innstille meg på å forlate Scottsbluff osv., så får jeg plutselig nei fra områderep. En av de største nedturene, for jeg hadde det så jævlig på det tidspunktet. Nå tenker jeg ikke over det lenger, første halvåret er egentlig ganske svart for meg og jeg husker ikke så alt for mye. Har fått oppleve 3 forskjellige familier og deres levemåter :-)  Det var ganske vanskelig i selve bytteprosessen, men så fort du kommer ut av det hjemmet er alt VELDIG mye bedre og det føles som hele verden lettet av skuldrene dine, haha.

 

Takk for spørsmålene, håper dere fikk svar på det dere lurte på :)Har vært i Fort Collins og vært busy, så har ikke fått blogget. Back on track nuu!

3 kommentarer

Postet av: Kesia Olsen i Florida

hææ, spør ikke guttene jenter pådate i nebraska? her i florida blir man spurt hele tiden, haha :)
Dato: 16.05.2012 Tid: 06:26 URL: http://www.kesiafl.blogg.no

Postet av: Liselotte

@Kesia: Nope! Folk synes det var sykt rart naar jeg tok det opp. ingen som spoer jenter ut paa date her, haha. sucks!
Dato: 16.05.2012 Tid: 18:12 URL:

Postet av: Kesia Olsen i Florida

haha såutrolig merkelig!! kan ikke se for meg at folk ikke drar pådate liksom, virker så... tomt. selvom det er litt sånn i norge, da :p
Dato: 17.05.2012 Tid: 22:53 URL: http://www.kesiafl.blogg.no

Skriv en ny kommentar

hits