Kategori: Blogg

All good things come to an end

25.05.2012 @ 08:57 i Blogg 2 kommentarer

Gikk for siste gang rundt i hallwayen for resten av mitt liv i dag. Låste lockeren min for siste dag i dag. Skulle si hade til en av de beste lærerene i verden i dag. Var helt på gråten. En annen lærer er baseball coach og ga meg free tickets. Dro samme dag.  Litt kjekke spillere der.


Føltes som en helt vanlig skoledag, og at jeg skal på skolen igjen på mandag. Gruer meg til det slår inn! Har invitert 99% av alle lærerene mine og mange andre til mitt going away-party. Så det blir fint. Nå har jeg litt for få fridager før jeg skal hjem. Har forresten begynt å få splittede følelser angående det å dra hjem! Gleder meg veldig samtidig som jeg aldri vil forlate det her. Dere ANER ikke altså, deler ikke 50% engang her på bloggen. Har det så sykt bra! Er så mye jeg vil poste og blogge om. Skal ta bilder i morgen, filmkveld med jentene og i morgen skal jeg til cheyyyeennne. Søndag stikker jeg til MOAB!! Eller mandag.

17. mai!!

17.05.2012 @ 03:48 i Blogg 1 kommentar

Gratulerer med dagen, Norge! Rart aa vaere i statene mens alle andre nordmenn loeper rundt i gatene og spiser is.

 

Men snart er jeg hjemme, og neste 17. mai blir nok den beste!

Spørsmålsrunde

09.05.2012 @ 04:41 i Blogg 7 kommentarer

Tenkte jeg kunne ha en spørsmålsrunde for dere som er interesserte!  Svar på spørsmål kommer så fort som mulig, må få nok spørsmål før jeg setter meg ned for å svare på de!
Så feel free til å spørre meg spøsmål, skal prøve å svare så godt jeg kan :-)

Off to graduation & birthday ppparty

06.05.2012 @ 01:40 i Blogg 1 kommentar

l-e-t-s-g-o, lets go, lets go. Neida, men vi blogges i morgen. Takk for at dere er så flinke på å kommentere..........  Varmer hjertet mitt....

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

Ducks

05.05.2012 @ 15:39 i Blogg 0 kommentarer
Kristent rockeband og photoshoot

02.05.2012 @ 03:30 i Blogg 0 kommentarer

I dag, dere... tror jeg jeg har sett et show bedre enn frustrerte fruer, sex and the city OG paradise hotel. tilsammen.

Det kom nemlig et kristent rockeband til skolen.  Var helt forferdelig! (ikke fordi det var kristent, bare musikken som var dårlig) Mens halvparten av salen lot som de var med; skrek og hylte, var andre halvparten helt i transe! De DIGGET musikken og tilslutt gikk de opp til scenen for å DANSE. Foran 800 studenter går de gelt crazy, for de skjønner ikke selv at det de gjør ikke ser like kult ut som det føles... Lo så jeg gråt. Gotta love Americans.

 

 

Nå er track over og jeg har altfor mye fritid. Så i dag dro jeg til Judy etter skolen for å ta bilder!  Tror de ble ganske bra! Skal få postet noen i morra for dere.  Driver også å prøver å legge ut film av en av dansene våres fra cheerleading state. Så stay tuned ;);))
STATE CHAMPS, BABY!

30.04.2012 @ 06:45 i Blogg 2 kommentarer

Torsdag dro vi til Lincoln for å cheere for Boys Basketball State - en busstur på 7 timer, i en buss med Drillteam, band og cheerleadere. Det i seg selv var en opplevelse, for å si det sånn.45 minutter etter at vi ankom hotellet dro vi på kamp #1. En stor, proppfull sal med syke fans.

Vi vant; null stress.

Fredag var neste kamp, men før kampen dro vi på shopping.. Dårlig utvalg og i bare 2 timer.Fikset også negler; leopardmønster i skolefargene!


Så var det off til kamp #2

Her presterer busssjåføren å kjøre inn i en parkert bil...

Kamp#2 var sykt exciting, vi lå bak hele kampen helt til de siste minuttene, hvor plutselig alt blir snudd på hue og vi løper av banen med en seier. Altså det betyr at vi allerede er ranket som nummber to av alle basketballlag i staten; greit stort.

 

Lørdag var det klart for kamp nummer 3, avgjørende om vi blir State Champions eller ikke. Vi spilte mot forrige årets champions. De ledet i starten, så ledet vi, og slik byttet det på hele tiden - men tilslutt vinner vi og er dermed State Champions 2012.  HECK YEA, folkens - Scottsbluff!!

Steavie, Sarah,  , Nicole, Natalie,  Rylee, meg, Araceli

Her vetttu:

 

Fortalte jeg forresten hvaslags næringsstoffer jeg har fått i meg iløpet av turen...  Junkfood til frokost, lunsj og middag, dere. Blir ikke mer amerikansk enn det.


Hatter vi fikk hos Valentinos. Brukte de på kampen - sykt bra reklame for et dårlig junkfoodsted.


27.04.2012

27.04.2012 @ 18:55 i Blogg 1 kommentar

Aeehh faatt hekta paa denne sangen! Naa er det bare 7 uker til jeg skal hjem, dere.  Too soooon!! 7 helger. Det er helt sykt aa tenke pa. Vil ikke hjem enda, har det altfor fint.

Selvom jeg savner mamma, pappa, brutter, venner, NORSK MAT, norsk godteri, familieferie, ordentlig dyne, senga mi, norske fester, norsk klesstil, norskt vann og NORSK, saa vet jeg at naar jeg forlater dette blir det for alltid, og det er saa altformange jeg vet jeg aldri kommer til aa se igjen, som er en del av hverdagen min her, og som jeg skulle oenske kunne vaere en del av hverdagen min ogsaa i Norge.  Hva om jeg faar omvendt kultursjokk.  .. that would suck. Den norske hverdagen er blitt saa fjern for meg naa at jeg klarer ikke savne den lenger, fordi den har blitt erstattet med den amerikanske.
Lurer paa naar jeg kommer til aa komme inn igjen i de norske jeansene mine.
Nebraska

26.04.2012 @ 18:33 i Blogg 1 kommentar
video:neb


Randome videoklipp, heh

Gratulerer med dagen

25.04.2012 @ 04:18 i Blogg 1 kommentar

Savner verdens beste mamma hver dag, men i dag savner jeg hun ekstra. Skulle ønske jeg var der for å feire bursdagen din med deg! Savner deg veldig.<3
PROM

24.04.2012 @ 04:06 i Blogg 0 kommentarer

Paa loerdag var det prom! Det har visstnok alltid vaert paa et fint hotell i naerheten, men i aar var det i gymsalen.  Klokken 1500 dro jeg over til Casey for å gjøre oss klare.  Ble hentet av daten klokken 18 for å dra til huset hans for aa ta bilder, saa dro vi til Jon W. for aa ta enda flere bilder, etterfulgt av utrolig god middag, med sushi som forret og kaffe/sjokolade og creme brulee som dessert. Etter middag dro vi til selve dansen, var der fra 2100-2400. Etter prom pleier man aa ha noe saakalt "after prom-party", som for eksempel kan vaere bowling til klokka 4 om natta.. Men ikke i aar, dere.  Gruppen min dro til Trinity for bonfire, grillet, s'mores og annet drittmat og frukt. Dro ikke hjem foer 5, la meg klokken 6 og sov til 14:30.


Warren, Jon M, Chadwick, Warren, Andrew, Triniti, meg, Casey, Victoria og Izabelle"Since the theme is under the sea guys..."

Jon M., meg og Shelby (vsøs)Jeg som forrige gang var ikke saa veldig impressed.  Musikken var ganske lav, og siden det var i gymsalen.... Var ikke saa alt for mage dekorasjoner heller, men de som var, var ganske store. Gymsalen saa hvertfall finere ut enn til vanlig. Flere som var misfornøyde, men før og etter dansen var hvertfall utrolig bra, og hadde det supert!!

 

Å, dere - husker dere han muskuløse, dansefreaken fra homecoming? Han jeg tilslutt valgte å gå til prom med! Hadde jeg ikke trodd den dagen for å si det sånn, haha.

I las vegas

10.04.2012 @ 00:46 i Blogg 1 kommentar
Prates om ei uke!

I'm blonde

31.03.2012 @ 07:40 i Blogg 2 kommentarerSåjess, hårklipp for første gang på ca 10 måneder, dere. Og farge - blond. Er blondere enn på bildet og det ser ekkelt og greasy ut her, men jeg ser ganske fin ut i virkeligheten altså. Hehe tuller, men ser bedre ut IRL og blir blondere etterhvert. Alle likte det og påstår det fremhever øynene mine!! Så det er supert

 

Jeg har plassert min blogg i <a href="http://bloggurat.net/kart/registrere/5835/kongsberg">Kongsberg</a> på <a href="http://bloggurat.net/kart/">norske bloggkart</a>!

Track meet

26.03.2012 @ 05:03 i Blogg 0 kommentarer

Dette er våres andre meet i år! Var her hos oss, og vi stilte ganske bra!  For dere som ikke helt vet; track er ikke bare løping, men flere forskjellige eventer; herdles, triple jump, high jump, distance, sprint, pole vault osv. 


Trinity & meg

Trinity og Casey


Jeg har klart å strukket hip flexorn min, så har humpet rundt på ett bein den siste uken. I tillegg til dette har jeg hatt syke smerter i legger, noe jeg sjekket opp - jeg er plattfot. Eller "a flexible flatfoot", som de sa. Og jeg har ikke hatt nok støtte. Leggmusklene likner på en pil som går nedover; vanligvis skal den muskelen strekkes oppover når du løper, mens jeg har strukket den nedover. Noe som svir som.. helvette, rett og slett! Det går over ca en time etter trening, og er helt fint helt til neste trening. Så har ikke løpt på en hel uke, gleder meg til kommende.


Casey

Warren

Kyra


Denne dagen var også sykt deilig! 20-30 varmegrader; solbrent og tan, dere! I mars! Gotta love Nebraska. Snakkes!!

 

 

Miss Nebraska?

02.03.2012 @ 06:09 i Blogg 2 kommentarer

Haha, seriøst dere. I dag i lunsjen fikk jeg noe jeg trodde var en reklametelefon, så jeg svarte med litt frekk tone. Fant fort ut at det var helt galt; damen sa nemlig at hun bare ville informere meg om at jeg er blitt en av de heldige som er videre med i Miss Teen Nebraska, og at hun snart skulle sende meg noe i posten. Og jeg bare..  ooh, really?? well wow.

Ironisk nok hjalp jeg Judy (fotografen, vet dere) her om dagen med noe fundraisers med Miss Amerika. Hun lot mobilen ligge hos meg og Judy, så vi tok den og tok et par nydelige bilder av oss. Aahh good times.meg&judytrur dere jeg vinner eller??

 

tulla, drar hjem midt i. bummer!

State cheer

27.02.2012 @ 06:34 i Blogg 1 kommentar

Spente, selvsikre og uten bekymringer satt vi i 9 timer på buss.La oss litt forsent, våknet klokken 5 dagen etter for å gjøre oss klare

Så på fra 0800-11:45
Så var det våres tur!! Øvde som griser bak scenen, svetten rant, munnen ble HELT tørr, folk fikk pusteproblemer; så ble vi kastet ut på scenen.  Skrikende publikum, musikken starter. Smiler til munnen blir så tørr at det svir, skriker til stemmen svikter; så var det over.

Vi kom på åttende plass.
Men vi er fra Scottsbluff, ingenting kan stoppe oss ;););) hehehe.


Photoshoot #2

26.02.2012 @ 08:45 i Blogg 4 kommentarer


TRACK

23.02.2012 @ 05:47 i Blogg 3 kommentarer

OKEI, dere - track season starter offisielt på mandag, og målet våres er å bli blant topp 3 i distriktet.  Er ganske pumped for det!!  Trening hver dag før og etter skolen, og jeg er skrevet opp på

Pole Vault
og Sprint

Så det blir noe nytt, for å si det sånn!

 

Må også dele en enormt trist nyhet....... HAR MISTET BANKKORTET MITT! No money no funny, som mamma sier.

Men nå er det ikke bare no funny - no life. Har ingenting. Minuttene på mobilen er ute, jeg har ikke gasspenger, lunsjpenger - PENGER AT ALL.


Til alle andre: styr bort fra DNB NOR, de kunne ikke brydd seg mindre. Et nytt kort kan ta 3 uker!!!!

 

Natta.

Valentines day og Pep rally

16.02.2012 @ 05:17 i Blogg 1 kommentar

Heisann!

Jeg har kjørt bil for andre gang i mitt liv. Kjørepartneren min satt med lukkede øyne og skrek "Slow down Liz, slow dooown!!", mens jeg lo og trykket litt hardere på gassen. Yes, I am a good driver.

 

Var jo også Valentines her om dagen. Flere ganger ble jeg spørt "So whos ur valentine?" Og jeg bare "I don't have a valentine..", også bare "WHAT?!! Liz you gotta have one!" . Er jo ikke så stort i Norge, så bare lo av reaksjonene helt til valentines day faktisk kom..... Blomster, teddybjørner og kort fra valentin'sa overalt. Og jeg bare... I need a valentine.Verdens beste vertsmor! En 3 pounds pose med Haribo, stort Reeses-hjerte, scrapbookting og litt for mye tyggis.

På Valentines Day valgte de også å ha Basketball Pep rally. Utrolig tafatt dato med tanke på hvor stort Valentines Day er her, så var ikke like mange der som Pep Rally#1. Cheerleaderne og Drill Team fremførte dansene vi skal fremføre på State, vi kåret homecoming king&queen, nevnte forskjellige accomplishments og roste forskjellige personer som har gjort det bra i de forskjellige høstsportene.Cheerleadingkaka våres!


 Nicole(kaptein) og meg

"Måtte" også rydde rommet dere,

Forskjell jess. Men nå er det tilbake til slik det var før, da.. Meg og ryddig rom.. :-)SERR, dere!! STATE er på LØRDAG! 6 tiimer unna, vi drar i MORRA.   Greit st00000ka.

Compete in everything, always; your biggest competition is yourself

08.02.2012 @ 06:43 i Blogg 2 kommentarer

Hei,

Her om dagen i clothing-timen hadde vi besøk av en eldre dame. Hun fortalte om sønnen hennes, som graduerte fra Scottsbluff High School i 2001, som dro ut i militæret etter high school. Han dro ut i krig og ble drept. I posten fikk hun et lappeteppe, hvor hver lapp var laget i forskjellige stater med hilsner og kondolanser på.  Hun sa det betydde så mye for hun, så nå skal vi lage en slik lapp hver.


Synes det er ganske stort å få gjøre det. :-) Vi har også laget kjoler til fattige barn i Afrika. åhh. Har virkelig blitt et emosjonelt vrak her borte.

Driver an med en film gjennom dagen min, dere. Men har absolutt null tid til å lage/redigere den. Er alt for mye å gjøre her borte! Nå legger jeg meg en halvtime forsent igjen; for å blogge. Burde gjort lekser og øvd på prøve i morra. MEN, må gjøre en siste ting før jeg legger meg;

 

 

Den 6. februar i fjor skrev jeg dette:

"Lurer på hvor jeg befinner meg neste gang denne datoen slår. Det er et helt år til. Hvilken seng jeg sover i, hvilket hus og hvilken familie. Hvilken region, hvilken stat og hvilken kultur.  Når starter jeg på skolen på i morgen? Hvilket fag vil være førstemann til å ønske meg velkommen til nok en ny skoledag?"

Ikke lenge etter fikk jeg vertsfamilie.
Nå befinner jeg meg i Scottsbluff. Sover i en liten, men litt for behaglig enkeltseng, i et stort hus 10 minutter unna byen og jeg bor med The Poynters.  Fineste vertsfamilien. Jeg er i midwestern, Nebraska i USA, omringet av amerikansk kultur. Jeg starter klokken 07:55 på skolen i morgen, og tysk er mitt første fag.

Rart.. Nå har jeg bare 4 måneder igjen.
Fint liv

04.02.2012 @ 15:24 i Blogg 4 kommentarer

Soendag tok Ciera og Arianna med meg til Youthgroup.  De sa vi skulle spille noe kalt Couch War.  Vi ble delt inn i ca 4 lag paa 8 stykker, og hvert lag fikk tildelt en sofa.  Vi skulle nemlig kjoere rundt med sofaen og ta bilder med den helt randome steder. Feks stod det "upside down" - saa maatte vi komme opp med noe kreativt.  Vi sto paa hender og snudde sofaen oppned. Det var skikkelig morsomt! Lo saa mye.  Vi faar se bildene naa paa soendag og da faar vi ogsaa vite hvilken gruppe som vant. Excited!

Ciera, meg og Arianna.

 Paa soendag er det ogsaa noe kalt Super Bowl. Det championship fotball, stor kamp som alle ser. Så det er en stor ting, alle snakker om det.

 

Tenkte jeg også skulle fortelle hvor utrolig fantastisk vertsmor jeg har! Hun er så bra. Hun er i bedre form enn meg, og tar meg med på trening ganske ofte. Så vi dro på trening før skolen en hel uke, følte meg fin gjennom hele dagen. Tror dere hun ikke hver dag hadde laget matpakke/frokost til meg med oppskjært jordbør, blåbær, annans, bananer og nøttebarer.

og her om dagen kom jeg hjem fra skolen som valig, så sligger det reeses og haribo ved speilet mitt.  Fordi hun vet jeg elsker det. Litt for mye.
Hverdagen min fremover blir enda mer cheer. For å få gode jumps, lære dansen godt uten blackout og bare fikse på småting, så må jeg øve litt ekstra. Så dager jeg ikke har trening stikker jeg på treningssenteret og øver en times tid etter skolen. Liker det. Ingen andre enn meg der.

I morgen drar jeg til Ft. Colins, Denver med vertsfamilien. Vi skal på enda en forstilling hos Cirqu du Solei!! Sorry, vet ikke hvordan jeg staver det...Jeg er så utrolig heldig nå. Hadde vel egentlig mistet troen på året mitt - nå er det så bra!! En god vertsfamilie er virkelig kjernen for et bra utvekslingsår, null tvil:)  Vertsfamilien min er fantastisk.
God natt.

Jeg fant sekken og har nå bare 4 kort igjen!!! Score!
when home doesn't feel like home anymore

28.01.2012 @ 21:39 i Blogg 5 kommentarer


Heisann!  Jeg har nå flyttet for andre gang. Dette er min tredje vertsfamilie. Jeg kom ikke på probation og har det er så utrolig bra nå. Kunne virkelig ikke bedt om en bedre familie! De er helt fantastiske, og alt går så mye bedre nå.

Let's go cruising

18.01.2012 @ 07:00 i Blogg 0 kommentarer

Her om dagen tok jeg teorien, dere

Ble fortalt at teorien var litt vrien, og vsøs strøk hele 2 ganger før hun endelig bestod. Jeg leste gjennom det halve centimer tykke heftet, tok noen tester på nettet - og bestod. Mannen som satt meg i gang kom ut etterpå og sa jeg fikk alt riktig, ikke èn feil. Lappen, dere! Nå kan jeg øvelseskjøre. "But you still can't drive!" hilsen områderep.

Ellers går dagene i cheerleading. Er state competition om ca en måned. De dagene vi ikke har trening, er det kamp.
De er veldig lave, kunne sett ut som lillesøstrene mine, hehe.

Jeg hadde også mitt siste wrestlingmøte i dag. Coachen hadde satt opp lister, fordi bare halvparten skulle cheere for wrestling. Hadde basketballkamp samme tid, så halvparten måtte dit. Jeg var heldigvis på wrestling-listen!! Ble så glad, elsker det! Hehe.

Her om dagen var jeg ganske nedfor. Viktoria foreslo at jeg skulle bake bare for å få tankene på noe annet.

Men nå skal jeg sove. Klokka er 11, må stå opp 6.:)

Fotoshoot!

05.01.2012 @ 05:24 i Blogg 1 kommentar

Heisann! Nå er hjemme igjen hos vertsfamilien min, og det føles skikkelig rart! Hehe. Siden sist har det faktisk skjedd skikkelig mye. Jeg har begynt å trene; hvordan kan amerikanere være feite med SÅ hard trening tilgjengelig? FYttiii.

Dere skjønner at Suzanne hadde meldt oss på et nyttårsløp arrangert av et treningssenter. Et race faktisk. 5 miles. For å si det sånn; jeg jogget den første mila, gikk resten mens alle løp forbi meg. Hilste også på folk som var på vei tilbake da jeg ikke engang var halvveis. For å si det sånn..........var sistemann i mål. Men kan ta hele 10 sit-ups nå da!!!


PS: Legg merke til hvor utrolig dårlig huden min har blitt her!
Fikk sunn mat når løpet var over. Av en eller annen grunn vant jeg også en pris! Rosa vannflaske:)  Også puttet alle som var med i racet navnet sitt i en krukke. Vi kunne nemlig vinne 6 måneders medlemskap på treningssenteret PLUSS et par timer med privat trener! Og trur dere ikke jeg vant????!!! Hehe, flesk go away!!! Leste forresten i LOKALavisen våres i dag at dere har litt lite fisk for tiden
ELLERS spurte Judy meg og Sarah om vi ville stille opp som modeller for en vintage fotoshoot. Var supergøy, gleder meg sykt til å se de ferdige bildene! Har sett et par allerede:)


Meg og stylisten!!

 

I dag var også første skoledag etter vinterferie. Klassene mine for dette semesteret er  American government, algebra, german, clothing, web page design, visual design, advanced food og  journalism.  Tror dere ikke vi startet semesteret med en test i american goverment?? Hva vet vel jeg om USA for fem milliarder år siden, og hele det politiske systemtet dems? hurra.

the ghetto

28.12.2011 @ 07:59 i Blogg 1 kommentar

Latterlig hvor late amerikanere er. Her har dere banken; alt du trenger kommer gjennom et rør, og du snakker med noen høytalere. Alt for å unngå å gå ut av bilen.

 

Så i dag fikk jeg og Sarah en liste fra moren med ting vi skulle gjøre, så vi kjørte rundt i hele byen. Blant annet gjennom ghettoen oosv. Blir skikkelig trist når jeg kjører gjennom der; nedslitte hus, stona folk, folk som bor i husvogner.. Ekkelt å vite at det er noen som sliter så mye så nærme meg.


downtoown


Vi har fiksa "fine negler

Og jeg har endelig kjøpt meg et par vintersko
Imorgen skal vi til Denver på shopping, må pakke jr


snakkes fredag!!!!! tror jeg

21.des.2011

21.12.2011 @ 23:54 i Blogg 6 kommentarer

De tre siste dagene har vært helt jævlig, rett og slett. Har hatt litt hjemmelengsel for første gang, pluss at jeg er skikkelig "nede" fra før av. Ikke får jeg sove om nettene heller, og er skikkelig trøtt på finals'ene. Måtte kjempe mot tårene i dag, og klarte ikke å konsentrere meg. Finals er forresten eksamner. Vi har det i hvert enkelt fag, og som varer i en halvannen time. Er mye å pugge inn, men ikke akkurat vanskelige greier.. :-)

Her om dagen ble jeg spurt om jeg ville tilbringe christmas break og feire jul hos et vennepar av familien. Datra er også bestevennen til vertssøstra mi. Jeg kjenner de ikke, men kan sikkert bli godt å komme litt bort og til nye omgivelser, uten vertssøster. Så jeg pakker sakene og drar til de etter siste skoledag, fredag, for så å bli der til nyttårsaften. Da kommer vertsfamilien og henter meg, hvor en 5 timers biltur venter meg. Vi skal nemlig besøke vertsfars familie!! :-)Så ja.. Det betyr at jeg ikke skal feire jul med vertsfamilien min!

10.des.2011

10.12.2011 @ 22:53 i Blogg 4 kommentarerFint og julete her borte.

Forskjell, skole i Norge og USA

10.12.2011 @ 02:15 i Blogg 1 kommentar

Fikk en kommentar fra Mia, som lurte på om jeg kunne skrive om forskjeller fra norsk og amerikansk skole. Det varier jo veldig fra skole til skole hvordan det er,  men kan hvertfall skrive litt om videregående, Kongsberg og High School, Scottsluff. :-))

  • Timeplan

Vi har noe som heter block scheduling, hvor uken er delt opp i red & white days. Så vi har altså kun to forskjellige skoledager, ikke 5 forskjellige som hjemme i Norge. Du velger åtte fag, 4 av de har du på red days, de andre 4 har du på white days. Jeg kaller de good & bad days:-)  Annenhver dag er red og white. Trives egentlig bedre med dette. Skolen her starter 07:55, hjemme 08:30.

  • Lærere

I Norge er lærere.. lærere. Her er de mamma, bestevenn, psykolog, lærer and soo on. Jeg elsker det, for du får virkelig et forhold til læreren din, noe som gjør det enklere for å spørre om hjelp etc., og du trives bedre i timene. Lærerene vet også alt om alle elever og lærere, og flere av de elsker gossip! Haha. Jeg kan sitte gjennom en hel time og utveksle gossip med en av lærerene mine, han ELSKER det, og han vet absolutt ALT. Tror 90% av det jeg vet om de forskjellige elevene på skolen kommer fra nettop denne læreren. En annen lærer har spurt om jeg vil komme og sove over hos hun en helg. Hender også ofte at når du er ute og spiser med venner og støter på en lærer; at h*n slår seg ned sammen med dere.

  • Friminutt

Jeg har 50 minutters storefri her, men kun 5 minutter mellom alle timene. I Norge tror jeg vi hadde 15 minutter mellom hver time, og 20-30 minutters storefri.  5 minutter virker jo kjempelite, men når du blir vandt til det går det helt greit, er jo ikke så mye å gjøre mellom timene uansett, og du har god tid til å komme til de forskjellige klasserommene. I Norge gikk vi gjerne en tur innom kantina, sminket oss, snakket, facebook osv.  Kantinen her stenger klokken 09:00, og lærerene gir deg ikke lov til å gå til kantinta midt i timen, så du går helst først skolen starter. Du har ikke data, og hvertfall ikke tilgang til facebook.
  • Dresscodes

Skolen min her borte er heldigvis ikke så streng på det! La igjen masse klær i Norge fordi jeg trodde jeg ikke kunne bruke de på skolen er borte, angrer!  De ønsker bare så lite hud som mulig; ikke kløft (ingen bryr seg, alle viser kløft ), alt må ha ermer, altså du kan ikke bare gå i singlet, shorts til håndleddet, og ikke hull i bukser (ingen bryr seg så lenge de er små). De har air condition på full guffe uansett, så ingen kommer i shorts på skolen fordi det er alt for kalt. Flere bruker lue og caps, men det varierer fra lærerer til lærer om h*n godtar det.

  • Karakterer

Karakterene her er jo A,B,C,D,F;  F er stryk og A er seks. Det er enklere å få bedre karakterer her, ettersom du gjerne får review sheet før prøve (altså hva du har gått igjennom + hva som mest sansynlig kommer på prøven), og av og til avkrysningsprøver. Avkrysningsprøver er ikke så ofte, og når du først får det kan det faktisk være skikkelig forvirrende!  Og i matte, så har du gloseprøver. Du må kunne matche begreper med definisjon. Du får på forhånd et ark med hvilke begreper du må kunne, så må du skrive definisjonen selv (finnes i boka), og så kan du bruke det på gloseprøva. Med andre ord; garantert en A. Du har også mulighet for å ta prøver på nytt om du ikke er fornøyd med karakteren, eller ta ark som gir deg ekstra credit.

  • School spirit

I Norge har vi ikke school spirit. At all. I starten var jeg også ekstremt skuffet da jeg kom hit, og det føltes egentlig bare som skolen i Norge. Etter å ha vært på kamper, så har jeg skjønt at det er her jeg må gå for å oppleve den. Det er her folk kler seg ut, skriker, og elsker skolen våres. Pep Rally var det også mye school spirit å se. Husker Homecoming, som bare var en ordentlig skuffelse. Ingenting var pyntet, og det føltes virkelig som et dumt event arrangert av skolen. Dere vet, når skolen din hjemme i Norge arrangerer et Halloween party, bare sykt kleint.
  • Hall pass

Hvis du skal et sted mens det er undervisning, må du ha et såkalt hall pass. For eksempel hvis du skal på do. Hver enkel lærer har sitt hall pass, eks en blyant, ordbok, bamse. Vi har sikkerhetsvakter som går rundt på skolen som sjekker at du har det. De sjekker deg ikke så lenge de stoler på deg, så er man trusted, kan man egentlig gjøre ganske mye rart, haha.

 

  • Lekser

MASSE lekser, er alt jeg kan si. De teller også veldig mye av karakteren din, så er viktig å få gjort de. Er ofte quizzer, og ca èn gang i måneden; en stor test med alt du har gjennomgått.

 

  • Klasserom

Hver lærer har sitt eget klasserom. Så hvis en lærer underviser i feks tysk og psykologi, så må du gå til dette klasserommet hver gang du har de to fagene. De fleste klasserommene er også pyntet, luktet osv., ordentlig hjemmekoselig. Feks mattelæreren min har ikke èn vegg hvor du kan se tapet, alt er stappet med motivasjonsquotes, plakater, bilder osv.  De fleste klasserommene er som du ser på film;  pult og stol i ett, på rekke og rad. Alle klasserom her har forresten også whiteboards.  Rich pretty much

  • Undervisning

Det her er helt forskellig fra Norge. Jeg har jo matte da, som går i det samme som i Norge. Men som journalism, en helt utrolig flink lærer, han vet hva som skal til for å motivere elevene sine, setter oss i situasjoner vi aldri har vært i før, får oss til å tenke og innse and so on. I Norge kan jeg tenke meg at vi sitter bak pulten, hører på hva den utrolig lame læreren sier, og kopierer ned det som skrives på tavla, pugging, prøve. I språkfag ser vi film på det språket, oppgaver tl det, gjør grammatikk om til lek, belønning med godteri (alle gjør dette, love iit).  Det virker som at de ikke tar utdanning like alvorlig som i Norge, og det er mer.. lek.

 

Skolen er lek (hvis du gjør det du skal), undervisningen er morsom, og utdanning er et fremmed ord. Skolen er skolen, du kan velge fag du selv vil, og alt blir hva du gjør det til. Jeg elsker skolen her borte; elevene her er faktisk ikke så dumme (eller så skjuler de det), du kan velge fag etter nivå, så dersom du vil ha utfordring velger du et høyere nivå. Elevene her er selv drittlei skolen, mens jeg er supergira.

 

 

Okei, det her tok meg en halvannen time å skrive, nå skal jeg UT!!! Ha en super helg. :):)
Hvil i fred

22.11.2011 @ 05:03 i Blogg 1 kommentar

I dag fikk jeg vite om kjære Elisabeth, utvekslingsstudent fra Norge og som reiste med Explorius, omkom i en snøscooterulykke. Helt utrolig trist. Sitter bare og tenker på hvor fælt foreldrene må ha det. Det var 3 måneder siden de sa ha det for 1 år, de visste da ikke det skulle være for alltid.Kondolerer til alle pårørende. 

siden sist

21.11.2011 @ 05:48 i Blogg 8 kommentarervertsbror har skutt rådyr!!

 


sett Breaking dawn!!!!! edward♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ styggere i denne filmen enn de andre.

 

fått igjen fotoprosjektet, som ble tatt ut videre for utstilling hohoskal jeg forresten skrive innlegg om senere; Amerika er virkelig mulighetens land!!


smilt.

 

Skal bli flinkere til å dra med kamera rundt, men har bytta lommebok, så det får ikke plass i lommeboken lenger.

Sluttet på svømming

18.11.2011 @ 05:16 i Blogg 2 kommentarer

Aah, cheerleadercoachen spurte om jeg hadde lært meg en dans vi skal kunne til State, og jeg svarte nei. For jeg har startet på svømming. Og jeg bare.. Da jeg ble med på cheerleading lovte jeg å legge så mye jeg kunne i det, fordi jeg kom såppas langt etterpå. Så jeg kjappet meg med å bare si at jeg skulle slutte snart, for jeg visste jo at jeg ikke hadde tid til det..

Så kom jeg på at de med litt mer (2 år..) erfaring svømmer før skolen. Kanskje kunne jeg også svømme om morgenen, så jeg spurte treneren, hun sa jaa, det var nok en mulighet. Så tok hun meg med til hovedtreneren for å spørre... men nei. Og jeg føler jeg skuffet hele teamet. Aah, alle var så pumped da jeg skulle bli med, og da jeg fortalte de det ba de meg slutte med cheerleading, eller gjøre begge deler. Noen tilbudte seg tilogmed å snakke med treneren min. Å slutte på svømming var ikke aktuelt.  Var nesten på gråten da jeg dro, for de ville så gjerne ha meg der.. "You're too smart to be a cheerleader!".Så utrolig kjipt at det skulle ta så mye tid! For det var ordentlig gøy, sosialt og hardt.AAAh. Tenkte jo jeg bare skulle fokusere på svømminga denne uken, og ta alle probleme neste uke. Uumulig ;-)

 

Så det ble et ganske langt og kjedelig innlegg, og sikkert ikke så viktig for dere, men måtte få det ut et sted . Haha.

Svømming - første dag overstått

15.11.2011 @ 04:31 i Blogg 0 kommentarer

Her.re.gud. Kramper, tårer og oppgittelse (om det er et ord lol) er det eneste som kan beskrive første trening. Når vi står og skifter kommer coachen og skriker "come on girls, hurry up!!", og jeg bare visste at the game is on (hahalol).
Det var virkelig vanskelig, og med to par småstrenge coacher, så blir man stressa. Sitter nå, noen timer etter trening, og bare gruer meg til morgendagen. Opp klokken 5 for cheer, så nok en svømmetrening fra 1540-1830. Snakket med de andre etter trening (nybegynnerene), og aalle var totalt utslitt. Bena mine svikter, vanskelig å løfte gaffelen.. Haha, uffameg! Kommer til å ende opp som en muskelbunt når sesongen er over, 4 måneder.

 

I have done something stupid

11.11.2011 @ 04:27 i Blogg 4 kommentarer

Før jeg kom hadde jeg absolutt ikke planer om å delta på noe vannsport. Altså, det var så fjærnt at jeg ikke engang hadde vært innom tanken. I går skrev jeg meg opp på svømmelaget våres, og her går det i VINVINNVINN. Svømmelaget våres taper sjeldent, og enda sesongen bare varer i 4 måneder, er vi bedre enn skoler som svømmer året rundt.  Ei venninne fortalte meg at coachen er bitch, og da jeg møtte de - ... fy, det her blir hardt.

Flere dropper ut etter bare 2 uker fordi det er for hardt. Og vertssøster (noe med 20), prøvde seg da hun gikk på high school, og det var ordentlig tøft. Samme coach.  Herregud, hva har jeg gitt meg ut på..

"I'm not saying you can't do it, but just so you know; it's going to be really tough."HAHA, ser helt depressiv ut, men er ikke det ,da. Ikke enda. Får fin kropp, dere!!

SÅ i morgen skal jeg møte noen fra svømmelaget også skal vi kjøpe alt utstyr som trengs. Hurra, nå blir jeg fin.

Mote i Scottsbluff

07.11.2011 @ 00:33 i Blogg 4 kommentarer

Har blitt spurt om jeg kan skrive litt om klesmoten her nede, og det kan jeg såklart. Dere vet hvordan Hannah Montana kler seg? Vel, det er slik de kler seg her. Husker også første skoledag, så la jeg merke til noen utrolig stygge sko ALLE gikk med;Og det første som gikk gjennom hue mitt var smelt inn, og ikke lenge etter kjøpte vertsmor et par av disse til meg. (<3)Fra Walmart, og nå som jeg er vandt til de, er de ikke så ille!  Flipflops er vel #2 på listen over populære sko.

 

Eksempler på outfit de garantert kunne gått med:Men så er det jo såklart noen som virkelig vet hvordan de kler seg. Skal legge ut bilder av ei litt senere; STIL!!! Hu henter all inspirasjon fra moteblader, utroolig flink til å kle seg!

Er noen her borte som bruker skinny jeans, så det er ikke så alt for uvanlig! Men de foretrekker sleng, da.
Shopping, sminke, spise, bursdag

06.11.2011 @ 07:56 i Blogg 2 kommentarer

Var en kveld som dette jeg trengte. Følte meg ekstremt slem ovenfor vertsfamilien, ettersom jeg forlot huset klokken ett om dagen, kom ikke hjem før 12. Underveis i kvelden satt jeg bare og tenkte på hvordan jeg noen sinne kan klare å dra fra dette.
Thomas, Luana, Ciera, Arianna ,Carlos, Tommaso, meg, Ben, Jon


this is what im talking 'bout!

23.10.2011 @ 10:27 i Blogg 1 kommentar

I dag skulle jeg egentlig kjøpe og carve gresskar sammen med jentene fra Gering, for så å dra til Spencer med flere for å se film. Vertsmor hadde andre planer, nemlig middag hos søsteren sin, så dro dit istede. Hadde det såå gøy! De bodde på en stor slette og hadde hester, hunder og pus. Hele vertsmors side av familien var der, og alle ser så uunge uut!! Og guttebassen i huset, altså vertsfetteren min (haha), driver på med rodeo!! Dritkult!

 

Jeg fikk riii! Har hesteskrekk. Bestevenninnen mi prøvde å kurere det i et par år, men funket ikke så bra. Jeg falt av hesten hennes stillestående, og den eneste hesten jeg ikke var redd for var en feit, gammel hest, som ikke kunne skade så mye. Hehe.  Fineste hesten i verden.
Rodeo:Bilde fra google :-)


Cheer pictures!

21.10.2011 @ 21:01 i Blogg 1 kommentar


Akkurat kommet hjem fra cheer pictures! Fotografen våres er kjempeflink, så tror det ble bra! :-D

Jeg har jo akkurat fått mine flotte pompoms(dusker), og tok de med på fotograferinga.. Tror dere ikke det første to fra teamet gjorde da jeg la de fra meg, var å bytte de ut med sine? Så nå sitter jeg igjen med et par sammenkrunsja pompoms, nemlig dems......... 

 

I kveld har jeg blitt bedt i to bursdager! Opprinnelig skulle jeg først møte Miriam fra Mitchell, nabobygda, for å shoppe,  men hun fikk ikke noen til å kjøre, så vi avlyste. Klokken 7 skulle jeg også bli med på et spill kalt Hostage, men det ble også avlyst, så trodde denne fredagen kom til å bli laaame.. Uansett, den ene er med alkohol da, og den andre uten. Selvfølgelig skal jeg ikke drikke, så vet ikke helt hvor morsomt det blir. Dessuten kjenner jeg bare èn der, og det er han som har bursdag.. og jenter er veldig glad i han, og han har akkurat blitt singel.  Ta det rolig mamma, jeg skal ikke prøve meg! 

 Dette var skikkelig random, men slik ser det ut i dyrebutikkene!  Minnet om SIMS, hehe :-) I companion animals har jeg lært at man aldri skal kjøpe valper fra dyrebutikken, fordi du har null anelse om bakgrunn. Ofte kommer de visst fra oppdrettere som virkelig driver buisness, og har dritmasse bikjer i skitne, små bur med masse sykdommer.

Homecoming #2

21.10.2011 @ 06:14 i Blogg 0 kommentarer

En så utrolig bra opplevelse. Danset nesten slik som oss i Norge, lokalet var PYNTET, det var fint. Musikken var utdatert, og med en dårlig DJ, men var uansett bra. Stive ben og blemmer under føttene, var en så syykt bra kveld!
Daten min viste også skikkelig manerer under hele kvelden!!! Holdt ALLE dører oppe for meg, gikk ut av bilen og rundt for å åpne døren min, betalte for meg, stod ved siden av meg konstant. Guttene i Norge har noe å lære, for å si det sånn! Haha, ble nesten litt awkward etterhvert også, da.


Maggie og daten, Ciera og Spencer, Logan og Carlos, Dani(?) og Mike, meg og Cutler, Jocelyn og Cole, Arianna og Tommaso

Meg og Cutler :-)

 

Er så enkelt å bli kjent med folk fra Gering. De har jo cliques - blir du kjent med èn, blir du kjent med hele gjengen til den personen. Vi har jo ikke det overhode her i Scottsbluff; blir du kjent med den personen, er det bare den personen du kjenner. Jeg skjønner meg virkelig ikke på folk i den byen her, men jeg liker de. :-) Haha.

My name is Liz and I'm from Norway

13.10.2011 @ 23:07 i Blogg 4 kommentarer

I går dro jeg og de andre utvekslingsstudentene(++) på skolen min til ESU13. Vi skulle prate om hjemlandet våres, og dagen i forveien fikk vi et ark med noe vi skulle snakke om. Vi hadde INGEN anelse om hva som ventet oss, og trodde vi skulle holde et laangt foredrag forran masse folk.  Det om skjedde var bare at de tok 2&2 utvekslingsstudenter, plasserte oss i et rom, så snakket vi 2 om landet våres forran en og en gruppe på ca 10-20 stk.

 

Det var også ganske gøy, for jeg kom sammen med ei jente fra Tyskland.Alle som hørte på falt halvveis i søvne, eller begynte å brette papir da hun pratet, og når det var min tur våknet de skikkelig! Så vi får håpe jeg fikk inspirert noen til å dra til Norge, selvom jeg tror halve samlinga gikk i sjokk da jeg fortalte at vi spiser masse fisk.


Carlos, Thomas, Tomasso, meg, Luana og Miriam (Fra Tyskland, bor i nabobygda Mitchell)

 


Miriam og meg
fikk nice armebåånd!Nå er jeg syk, og jeg elsker skolen her borte.  Dårlig komboo

31.aug.2011

31.08.2011 @ 01:18 i Blogg 0 kommentarer

Den 12. august 2011 startet livet mitt som amerikaner for ett år. Jeg reiser på utveksling til USA,Nebraska med Explorius/ICES, kan kontaktes på mail; 94liseelp@live.no.

 

Hei mitt navn er Liselotte Petersen og er på utveksling i Nebraska. Her skal jeg tilbringe et helt skoleår, og så langt elsker jeg det.  Greit masse mais her.

 

Nebraska ligger midt i USA, har varme somre og kalde vintre. Norskt klima, bare i en forsterket versjon. Store sletter, ikke så mye skog og trær, farlige dyr og slanger. Savner å vite at huggorm er det verste slaget som kan skade meg.  Du jobber ikke for en A/6 og alt er billig.

 

hits