Arkiv mned: mai 2012

Cheyenne

27.05.2012 @ 08:10 i Hverdag 3 kommentarer

Heisann

Jeg drar nå om noen timer til MOAB!!! Pumped. I dag dro jeg og Megan til Cheyenne igjen på shopping. Jeg har ikke penger. Mamma hvis du ser dette: sjekk skypen din, please:)

Reunion med valpen

oi feil bilde, fjerner om en uke


Er syk og har Pink eye. Slå det opp - ser ut som jeg er heartbroken og har grått i 3 år.Kjøpte meg en bok, da. Skal jo tross alt sitte 12 timer i bil:)

 

Men nå må jeg pakke!!!! Klokka er halv ett her borte og vi drar klokka 7, er ikke halvpakka engang!  Kommer tilbake om en uke, lover å svare på alt når jeg kommertilbake!

All good things come to an end

25.05.2012 @ 08:57 i Blogg 2 kommentarer

Gikk for siste gang rundt i hallwayen for resten av mitt liv i dag. Låste lockeren min for siste dag i dag. Skulle si hade til en av de beste lærerene i verden i dag. Var helt på gråten. En annen lærer er baseball coach og ga meg free tickets. Dro samme dag.  Litt kjekke spillere der.


Føltes som en helt vanlig skoledag, og at jeg skal på skolen igjen på mandag. Gruer meg til det slår inn! Har invitert 99% av alle lærerene mine og mange andre til mitt going away-party. Så det blir fint. Nå har jeg litt for få fridager før jeg skal hjem. Har forresten begynt å få splittede følelser angående det å dra hjem! Gleder meg veldig samtidig som jeg aldri vil forlate det her. Dere ANER ikke altså, deler ikke 50% engang her på bloggen. Har det så sykt bra! Er så mye jeg vil poste og blogge om. Skal ta bilder i morgen, filmkveld med jentene og i morgen skal jeg til cheyyyeennne. Søndag stikker jeg til MOAB!! Eller mandag.

Graduation

22.05.2012 @ 19:45 i Graduation 1 kommentar

Soendag var det graduation her! Saa mange jeg ikke har sett paa et par uker igjen. Det var fint! Seniorene slapp jo ut forrige uke tirsdag, mens resten av skolen gaar til torsdag. Vi har nemlig finals :) Vi faar bruke boekene for aa finne svar ogsaann. Haha. Rart de dummeste her har straight a's? Skal bare motivasjon til aa gidde aa gjoere lekser til!

Scottsbluff lot ikke 4 av 5 utvekslingsstudenter graduere. Fordi vi hadde ett+ aar igjen paa skolen i hjemlandene vaares. Ironisk nok var den eneste de lot graduere Thomas. Han som har kommet i mest troebbel vet dere.... Haha. Ikke oversett dette!!Det var ikke saa trist som jeg trodde det skulle bli, men det er bare fordi jeg vet jeg kommer til aa se de igjen snart. Skal ha et goodbye-party den 12. juni. DET blir nok andre saker, for aa si det saann.

Etter graduation LOEP jeg og Megan rundt paa Raceptions. Hvertfall de vi rakk.  Seniorsene har nemlig Graduation Receptions, som er aapen fest hvor de feirer at de er ferdig med high school. De henger opp bilder fra de er smaa til naa,  forskjellige priser de har vunnet osv. Alle har ogsaa forskjellig mat, ogsaa gir du de en liten gave. Enten penger, kort etc. Du skriver ogsaa ofte en hilsen.

 

Naa er jeg syk, har akkurat fullfoert final #2 ut av 7. Hade.

17. mai!!

17.05.2012 @ 03:48 i Blogg 1 kommentar

Gratulerer med dagen, Norge! Rart aa vaere i statene mens alle andre nordmenn loeper rundt i gatene og spiser is.

 

Men snart er jeg hjemme, og neste 17. mai blir nok den beste!

Svar på spørsmålsrunde

16.05.2012 @ 05:39 i Spørsmål 3 kommentarer

- Det beste og værst minne med utveksling?
Det beste minne jeg har er Las Vegas med vertsmor og vertssoester. Vaerste er xvøs. Haha.

- Hva kommer du til å savne mest med å bo i USA?
Garantert at alt er saa billig(!!), hvor snille og pratsomme alle sammen er, og følelsen av at du er penere og slankere enn alle! Haha.

- Angrer du på at du dro på utveksling?
Beste avgjoerelsen jeg noen sinne har tatt.

- Anbefaler du andre ?
Ja(!). Beste du kan finne paa aa gjoere. Laerer saa sinnsykt mye uten at du tenker over det.

- Har du forandret deg som person mens du har vært der?
Tror det, ja. Har funnet mer ut av hvem jeg er, hvor jeg staar og hva jeg vil. In a good way.

- Følte du at du var stor nok til å reise fra familien, eller var du litt redd?
Var egentlig ikke saa redd. Jeg visste jo at jeg kom til aa se de om bare 10 maaneder, og jeg var klar for aa oppleve en amerikansk familie og leve som en av dem. Hadde ogsaa paa en maate foer jeg dro, bestemt meg for at jeg skulle bytte familie(visste at de var litt annerledes etter snakk med de og tidligere utvekslingsstudenter), så visste at det ikke var snakk om lenge. Tror jeg var ganske selvstending foer jeg kom, saa visste at jeg kom til aa klare det. Sa også hele tiden til meg selv at hvis ikke organisasjonen kom til å gjøre jobben sin, skulle ikke det gå smertefritt, for å si det sånn :--)

 - Var det vanskelig i starten å snakke engelsk 24/7?
Nei, men foelte at alt av engelskkunnskaper var borte, og jeg surret ofte med ord og maatte tenke grammatikk.  Alle rundt meg synes engelsken min var SYKT bra. Så for dere som er nervøse - dont be:)

- Hvor mye penger bruker du i gjennomsnitt i måneden?
Faar 1800,- av foreldrene i maaneden. Da lever jeg paa et ganske strengt budsjett. Jeg brukte ikke saa mye penger i starten, mest sansynlig fordi jeg ikke hadde saa mange venner og jeg satt bare hjemme hele tiden. Spiser lunsj ute (ca 30,-) hver dag (du vil ikke spise skolematen), gasspenger for de som kjoerer meg (siden jeg bor langt borte), shopping (fordi denne familien faktisk tar meg med paa shopping!!), mat (amerikanere spiser mye ute, jeg betaler for meg selv), ogsaa finner du paa med ting med venner. Her spiser man ikke middag hjemme og ser en film etterpaa - du stikker ut og spiser, saa paa kino, saa cruiser du litt rundt. Penger for meg i det siste har vaert stoort problem. Haha. Anbefaler hvertfall 2000 til dere som drar neste aar.


- Hvordan var første møte med familien?
Alle andre sier at foerste moete ikke er saa kleint, men mitt foerste moete var egentlig litt kleint! Kom inn paa den lille flyplassen, ga vfamilien en klem og ventet paa bagasjen. De var ganske sjenerte, og vi hadde ikke saa mye aa prate om. Gikk mye bedre da vi satt oss i bilen og de viste meg rundt.

- Har vertsfamilien din planer om å besøke deg i Norge?
Vet ikke om det er serioese planer, men vet at de har lyst.


- Var det vanskelig å få venner?
Ikke om du ikke er kresen. I starten synes jeg alle var rare/annerledes og at ingen passet meg. Ville ikke omgaas de rare og likte ikke de kule. Naa levde jeg ogsaa med ei vsoes som plukket ut venner for meg i starten. Etterhvert vennet jeg meg til amerikanerne og proevde aa tilpasse meg, og da gikk alt helt fint. Jeg kom overens med alle og fikk maange venner. Er foerst naa i slutten jeg har blitt saa close med noen. Ta intiativ, act cool/vaer en de VIL henge med og ikke snakk om hvor dritt Amerika er i forhold til Norge. Du er fra Norge, du faar venner uansett. Brasilienerne, for eksempel, har nok litt mer troebbel, fordi kulturen er saappas annerledes (touchy, kind of imposlitne osv).

- Hva er det dummeste spørsmålet som du har fått om Norge?
Vet ikke.. Om det er en stat i Afrika og om vi har sol!

- Jeg skal kanskje på utveksling 2. året! Anbefaler du å reise til USA? Hvordan er skolearbeidet i USA forhold til Norge? Er skolen vanskeligere der eller ikke? Elsker bloggen din :-)
Ja, jeg anbefaler aa reise til USA! Hadde lett dratt igjen. Det er veldig annerledes, samtidig som det ikke er HELT annerledes.. om dere skjoenner? haha. Det er utrolig masse som kommer til aa provosere deg, men det faar deg bare til aa sette mer pris paa Norge. Skolen er veldig mye enklere her. Så lenge du leverer inn oppgaver og gjør leksene dine sklir du gjennom som en straight A-student lett. Sykt mye lekser, da. Men prøver osv. er ekstremt mye lettere.  Og takk! :)

- Hvilke fag har du på skolen og er fagene vanskelige?
Dette semesteret har jeg enkle fag: Algebra 1, Web Page Design, Advanced Clothing, American Government, German 3, Visual Design, Advanced Art og Journalism.  I Algebra 1 blir du bomba ned med lekser, American Government er ganske vanskelig (kommer an på læreren din tror jeg), og Journalism er også ganske vanskelig her. Det er fordi de tar skoleavisen og yearbook ganske seriøest, så for å kunne bli med på det staffet må du gjennom journalism først.


- Bruker du mye tid på skolearbeidet? går dette ut over hvor mye du får tid til å være med venner?
Nei.. Haha. Jeg har vel egentlig driti i alt av lekser her, hehe. Har ikke tenkt til å bruke året mitt på lekser, er ikke her for å oppleve amerikanske lekser. Men ja, det hadde nok gått utover det hadde jeg prioritert lekser.

- Har du strenge regler med familien, om når du skal være inne, plikter osv?
Nope! Tar oppvaska av og til, tok søpla 1 gang. Rydder rommet mitt. Må være inne senest klokken 24:00 i helgene. De er ganske opptatte av at jeg oppdaterer de hver time om hva jeg gjør, hvor jeg er og med hvem.

- Når får du lov til å få besøk?
Tror nå i mai eller april:)

- Hva savner du mest fra Norge?
Maten, familen og vennene. Og hunden min.... som akkurat døde.

- Hvordan er maten? er det mye junk food eller får du tak i sunn mat også?
Drittmat!!!!!!! Haha. Du får tak i sunn mat, men det er jo dyrere enn junkfooden og mye mindre fristende. Alt er jo spraya ned med alt mulig stoffer for farge og holdbarhet, masse er dyppet i sirup osv.  Vertsfamilien min spiser ganske sunt, men jeg spiser sunnere i Norge. Og jeg spiser ikke så veldig sunt i Norge.

- Hvordan er det å bo midt ute i "ødemarken"?
Helt greit!  Er selvfølgelig ikke så gøy å spørre vennenne mine om de kan kjøre de ekstra 30 minuttene hver gang vi skal henge ,men. Gasspenger. Alle har jo bil, så det går jo bra. Du venner deg til det:)  Er verdt det! Vertsfamilien min er best.

- Hva er ditt beste minne fra dette utvekslingsåret?
Da jeg flyttet inn til denne familien. Las Vegas. Alt!

- Har du blitt spurt ut på date mange ganger?
Her spør de ikke jentene ut på date!  De er litt pysete sånn sett, men de sender deg ofte melding på facebook og spør om å henge. Og når vi snakker om å henge, så er det ofte å cruise, stikke ut med venner, se film.

-Har det vært vanskelige tider med tanke på at du har byttet flere familier?
Ikke egentlig! Jeg fikk tilbud om vertsfamilie i California like før jul, prøvde å innstille meg på å forlate Scottsbluff osv., så får jeg plutselig nei fra områderep. En av de største nedturene, for jeg hadde det så jævlig på det tidspunktet. Nå tenker jeg ikke over det lenger, første halvåret er egentlig ganske svart for meg og jeg husker ikke så alt for mye. Har fått oppleve 3 forskjellige familier og deres levemåter :-)  Det var ganske vanskelig i selve bytteprosessen, men så fort du kommer ut av det hjemmet er alt VELDIG mye bedre og det føles som hele verden lettet av skuldrene dine, haha.

 

Takk for spørsmålene, håper dere fikk svar på det dere lurte på :)Har vært i Fort Collins og vært busy, så har ikke fått blogget. Back on track nuu!

Bubble tee og tennis

11.05.2012 @ 04:51 i Hverdag 0 kommentarer

Så dagen vertsmor lot meg skippe skolen("syk") dro vi for å se Vsøs spille et par tennismatch. (Her har skolesportene kamper osv. midt i skoledagen)   Etter en liten stund kommer vfar også over for å se hun spille. Og der kommer han, med en lampestor tommel med 2 sting i. Stakkaren hadde klart å kutte seg på jobb!! Hehe åååh vfar.


Fine bilder av meg & vsøs, siste var tilogmed så fint at det ble lagt ut på facebook. Takk.


Vmor skuffet over at ikke vsøs vinner noenting. Neida, hun vant.


Og tror dere ikke at læreren jeg hadde neste time presterte å dukke opp midt under matchen??? Gjemte meg i solbrillene og hettegenseren og han kjente meg ikke igjen. Taper:) Må få filmet han for dere en gang, beste læreren.

 

Da de timeslange matchene endelig var over tok vsøs meg med for å kjøpe noe såkalt bubble tea. Var som milkshake med slags gèlekuler i. Peanut butter mocha, dere:) yummmy


 

aahh, 30 grader dere

 

spørsmålsrunde her

Spørsmålsrunde

09.05.2012 @ 04:41 i Blogg 7 kommentarer

Tenkte jeg kunne ha en spørsmålsrunde for dere som er interesserte!  Svar på spørsmål kommer så fort som mulig, må få nok spørsmål før jeg setter meg ned for å svare på de!
Så feel free til å spørre meg spøsmål, skal prøve å svare så godt jeg kan :-)

Cheyenne!

08.05.2012 @ 06:05 i Hverdag 2 kommentarer

Så  i dag fikk juniorsa the day off, fordi vi hadde 92% oppmøte på NeSa-testen (nebraska test, skolelevel). Megan er senior, men de hadde senior skip-day, så hun fåreslo en shoppingtur til Cheyenne (drammensbyen en halvannen time unna).  Da vi kom dit møtte jeg områdereppen min fra nabobyen, og vi tekstet en annen utvekslingsstudent fra Cheyenne og ville møtes. Han var på skolen, så vi dro over dit og møtte han der. Der ble vi presentert foran klassen hans også. Etter det dro vi på shopping, men siden jeg er out of money ble det ikke mye på meg!
kleint


kjøre scottsbluff

Stoppet i dyrebutikk vetuuu. Dagen var kjempebra, i morgen lag vmor meg skulke. shes the man.

Good things come from unexpected places

07.05.2012 @ 06:57 i Tanker 3 kommentarer

"Ååh, hvor har du fått familie?" "New York", "California", "Florida", "Texas". Husker det så godt. De første ukene. Månedene.
"Du da?"
"Hehe, Nebraska".
Tanken om at jeg skulle ende opp i den øde staten Nebraska, også kalt "the middle of nowhere", hadde ikke engang streifet meg. Så utrolig tilfeldig. Ikke hadde jeg hørt om staten før engang.
"Oi! Er ikke det skikkelig kaldt der?!"  "..Nei, det er Alaska"

 

Og da jeg søkte opp byen......  En liten by, aktiv innenfor jordbruk, cowboyer, kaktuser, kuer, mais.. Og ikke minst the 7th fattest city in America. Jeg husker å tenke where the hell am I going.. (unnskyld for banninga mams).

Jeg husker da jeg fløy inn fra Denver. Jeg husker da vi seilet over the Monument, som jeg hadde sett så mange bilder av, byens stolthet. Like ved siden av; en firkant av en by, rundt var det helt ørken.
Jeg husker da vi kjørte rundt i byen for å bli kjent; "and don't go there it's shooting there". Husker min første dag på skolen; hvordan jeg trodde alle kom til å bli så spente da de hørte jeg var en utvekslingsstudent. Jeg husker vertssøster hvisket "and those girls.. they are the bitches", utenfor døren inn til første time. Før jeg visste ordet av det delte vi bord og utvekslet numre.  Jeg husker hvor mye jeg slet med å finne venner, fordi jeg følte jeg ikke passet inn noen steder. Jeg husker hvor annerledes alt var fra hva jeg hadde forestilt meg, enda jeg trodde jeg hadde så lave forventninger. Jeg husker hvor mye jeg hatet byen og hvor miserable utvekslingsåret mitt var.


Hvem hadde trodd jeg skulle finne glede i den mest tilfeldige staten av dem alle, staten med en befolkning av Norge, Nebraska.  ..Og enda verre - i den lille bondebyen Scottsbluff.
Du trenger ikke San Francisco, California for å ha et bra år. Du trenger ikke Hollywood next door for å oppleve ekte Amerika. Det er kulturen, det er menneskene, det er opplevelsene som avgjør hvordan året ditt blir. Jeg har èn måned igjen, og av og til får jeg lyst til å gråte, for jeg har det så bra. Jeg er ikke klar for å dra hjem enda, jeg er ikke klar for å avslutte utvekslingsåret mitt og gi slipp på alt det jeg har her.

.

 

Off to graduation & birthday ppparty

06.05.2012 @ 01:40 i Blogg 1 kommentar

l-e-t-s-g-o, lets go, lets go. Neida, men vi blogges i morgen. Takk for at dere er så flinke på å kommentere..........  Varmer hjertet mitt....

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

Ducks

05.05.2012 @ 15:39 i Blogg 0 kommentarer
Photosh00t resultat

03.05.2012 @ 05:05 i Pictures 1 kommentar

I dag dro jeg til Judy etter skolen igjen for å se bildene vi tok.  Midt oppi økta kommer Judy :"Liz, ready for a break?? Let's take Macy (bikkja)for a ride!". Jeg tenkte jo at hun sikkert mente tur, men så tar hun fram en JEEP. Haha, trodde hu kødda - kjørte rundt langs highwayen, skau, og tilslutt til treningssenteret!!!  ALLE stirret, kommer garantert noen bort til meg på skolen i morra!  Man bare må elske hu:)

 

Og her er noen av bildene vi tok:


Kristent rockeband og photoshoot

02.05.2012 @ 03:30 i Blogg 0 kommentarer

I dag, dere... tror jeg jeg har sett et show bedre enn frustrerte fruer, sex and the city OG paradise hotel. tilsammen.

Det kom nemlig et kristent rockeband til skolen.  Var helt forferdelig! (ikke fordi det var kristent, bare musikken som var dårlig) Mens halvparten av salen lot som de var med; skrek og hylte, var andre halvparten helt i transe! De DIGGET musikken og tilslutt gikk de opp til scenen for å DANSE. Foran 800 studenter går de gelt crazy, for de skjønner ikke selv at det de gjør ikke ser like kult ut som det føles... Lo så jeg gråt. Gotta love Americans.

 

 

Nå er track over og jeg har altfor mye fritid. Så i dag dro jeg til Judy etter skolen for å ta bilder!  Tror de ble ganske bra! Skal få postet noen i morra for dere.  Driver også å prøver å legge ut film av en av dansene våres fra cheerleading state. Så stay tuned ;);))
hits