Arkiv mned: desember 2011

Colorado

31.12.2011 @ 23:20 i Spesielle opplevelser 4 kommentarer

Sarah hadde bursdag på torsdag, og ville ta med vennenne hennes til Denver(Colorado) på en tre-dagers shoppingtur! De tok meg med, og det har vært de beste tre dagene jeg har hatt her borte. Enkelt og greit!! :-)

Husker dere cheerleadingbildene? Fotografen er tanta til Sarah og har hus i Denver, så vi sov der. Stoort hus, og nabolaget hadde bevoktet port.
Vi fikk en søt liten gave med gavekort hos Victorias Secret, manikyrutstyr osv.

Rachel og Shalee

Vi løp inn på kjøpesenteret med èn gang vi kom dit, stort og fint

Shoppeeet!! Og kjøpte frozen youghourt.  Smakte det for første gang, mye bedre enn vanlig iskrem :-)
Sarah & Shalee

Rachel

Fikset også øyenbrynene mine profesjonelt! 60,- Med tråd!


Så sa Suzanne(moren i huset) at de hadde en butikk her hvor de solgte internasjonal mat. Løp inn. Hadde kindermaxi og haribo, men ikke noe norskt bortsettfra Gløgg (glågg som de sier). Hamstret kindermaxi og haribo, da. OG såå får vi øye på VOSS-vann!! Hallelujahah from Norway, dere!

 

Dagen etterpå dro vi downtown. Minnet litt om Praha, egentlig.  Var koselig steming, og flere ice-skating-greier rundt omkring. Sånn som du ser i amerikanske julefilmer.  Denne dagen var helt sykt bra, gjorde så utrolig mye forskjellig.
Judy (fotografen) og Sarah

Stor H&M! Aldri vært så glad for å se en butikk. Fine klær. Hehe Amerika ass.

Gikk også forbi flere sjokoladebutikker, som er min svake side. Stoppet innom alle.
Judy ville også ta ordentlig bilder av oss. Vi gikk innom Forever 21, hvor vi får beskjed om å finne kjoler i  svart og hvitt. Finner en kjole i all hast, løper inn i prøverommet og skifter, og møter de andre ved inngangen. Så har vi en stor fotoshoot, rett foran inngangen, blandt kleshengere og i vinduet. ALLE stirret, og det ble lang kø  ved prøverommene, fordi vi hadde jo kapret de med tingene våres.

Mange flere, men disse er de eneste som er ute på facebook.

Deretter dro og spiste hos Cheesecake factory. Sarah fikk bursdagskake av de som jobbet der, også begynte servitørene å synge happy birthday:)
 


Den siste dagen brukte vi på å dra hjem. Vi stoppet innom et søtt shoppingsted called Centerra på veien. Vet ikke hvordan jeg skal forklare det, men så nesten ut som en liten by med butikker og kjøpesentere osv.


Sarah, meg og SuzanneShalee, Rachel, Sarah og meg


Nebraska, dere! Liker'e

 

 

Godt nyttår alle sammen. Jeg vet ikke hva planene for kvelden er, nyttårsaften er ikke så veldig stort her. Blir bra uansett!!! :-)

the ghetto

28.12.2011 @ 07:59 i Blogg 1 kommentar

Latterlig hvor late amerikanere er. Her har dere banken; alt du trenger kommer gjennom et rør, og du snakker med noen høytalere. Alt for å unngå å gå ut av bilen.

 

Så i dag fikk jeg og Sarah en liste fra moren med ting vi skulle gjøre, så vi kjørte rundt i hele byen. Blant annet gjennom ghettoen oosv. Blir skikkelig trist når jeg kjører gjennom der; nedslitte hus, stona folk, folk som bor i husvogner.. Ekkelt å vite at det er noen som sliter så mye så nærme meg.


downtoown


Vi har fiksa "fine negler

Og jeg har endelig kjøpt meg et par vintersko
Imorgen skal vi til Denver på shopping, må pakke jr


snakkes fredag!!!!! tror jeg

Amerikansk jul

27.12.2011 @ 10:53 i Jul 0 kommentarer

Torsdag våknet jeg opp likblek med prikkende armer. Skulle dusje da det omtrent bleknet for meg, så hoppet rett ut igjen med masse balsam i håret. Tenkte det sikkert ble bedre; fikset sminke og dro på skolen. Helt plutselig får jeg en ekstrem hodepine. Satt helt desperat gjennom alle finalsene og tenkte bare... det her trengte jeg virkelig nå. Skypet mamma og pappa når jeg kom hjem, sovnet, våknet fredags morgen helt frisk og fin. :-)

 

Kjøpte julegaver fredag(er alltid tidlig ute), dro til vertsbestemor og vertsbestefar for middag, kom hjem og pakket inn gavene.

Så åpnet jeg gavene fra vertsfamilien og Norge, siden skulle dra bort lørdagen. Men mamma og pappa sin hadde ikke kommet frem enda...

Hallelujah!

Vertsforeldrene mine hadde også kjøpt masse fine gaver til meg♥
 

Følte det kom til å bli skikkelig rart å feire jul hos en familie jeg overhode ikke kjente, og hvor datra var bestevenninnna til vertssøstra mi(som dere vet, så kræsjer personlighetene våres litt). Bare noen timer etter at jeg kom dit begynte gjester å komme og vi var klare for å dra videre til e tfamiliemedlem.

Jeg føler meg allerede som hjemme.

I dag tok de meg også med på trening! De tar timer, og fy så effektivt!! Spurte også om jeg vil begynne med det, og vil ta meg med i morgen på yoga osv! :-D Vi tok sit-ups, og jeg kom meg ikke engang opp. Hurra - typisk norsk å være best, vet dere .. :)

Så den 24. dro vi til tanten og spiste der med masse familie og åpnet gaver. Julemiddagen her var meksikansk mat. Og mais, alltid mais! Elsker mais. Møtte ei fra Nederland som hadde vært i Norge, og hun sa Norge var det vakreste landet hun hadde sett. Litt utpå kvelden gikk vi i kirken. Der møtte jeg en eldre dame som het Gale som de kjente, og vi pratet litt. Etter kirken dro vi tilbake, spiste mer, og spilte et spill (kan ikke si hvilket, skal ta det med tilbake til Norge!!)

Den 25. ble jeg vekket klokken 0800 for å åpne julegaver, og hele familien satt samlet superexcited i stuen. Jeg kjente jo som sagt ikke familien, alikevel hadde de kjøpt masse gaver til meg og julestrømpe!! Ååh.
Bestefaren dems hadde også mekket sammen en goodiebag til hver av oss, og da jeg åpnet den hadde jeg masse leketøy i min. Jeg tenkte jo at jeg sikkert hadde fått feil bag, så jeg lot som ingenting. Så så jeg at alle hadde fått forskjellig leketøy! Var utrolig søtt, men måtte jo le litt:)


Litt senere kom også hele familen dems over for christmas party. Det var utrolig gøy!! Smakte på masse nye julekaker og julemat. Vi spiste kalkun, sweet potatoes, forskjellig salater osv. Godt, men også ganske annerledes. Gale kom til dette partyet, og det var så utrolig søtt; Hun hadde tatt med seg en liten gave til meg!Det var så søtt! Skal henge på juletreet mitt hver eneste jul!

 

Savner vertsforeldrene mine dasuperfine.

 

 

 

Såå det var jula mi borte i statene. En annerledes, men utrolig fin jul :)

 

pssssss familien her spurte om jeg vil være med til Las Vegas!!!

21.des.2011

21.12.2011 @ 23:54 i Blogg 6 kommentarer

De tre siste dagene har vært helt jævlig, rett og slett. Har hatt litt hjemmelengsel for første gang, pluss at jeg er skikkelig "nede" fra før av. Ikke får jeg sove om nettene heller, og er skikkelig trøtt på finals'ene. Måtte kjempe mot tårene i dag, og klarte ikke å konsentrere meg. Finals er forresten eksamner. Vi har det i hvert enkelt fag, og som varer i en halvannen time. Er mye å pugge inn, men ikke akkurat vanskelige greier.. :-)

Her om dagen ble jeg spurt om jeg ville tilbringe christmas break og feire jul hos et vennepar av familien. Datra er også bestevennen til vertssøstra mi. Jeg kjenner de ikke, men kan sikkert bli godt å komme litt bort og til nye omgivelser, uten vertssøster. Så jeg pakker sakene og drar til de etter siste skoledag, fredag, for så å bli der til nyttårsaften. Da kommer vertsfamilien og henter meg, hvor en 5 timers biltur venter meg. Vi skal nemlig besøke vertsfars familie!! :-)Så ja.. Det betyr at jeg ikke skal feire jul med vertsfamilien min!

little one fly with me

17.12.2011 @ 08:03 i Pictures 5 kommentarer

Hei mamma, her er sukkerbiten din, like fin som før hu dro, bare med et par ekstra kilo.

 


Er fredagskveld, kom akkurat hjem fra basketballkamp, ingen som kan finne på noe, er alene hjemme, ikknoe mat, internett som klikker, og det er kaldt. Kjeder meg dritmye. Men jeg liker det.

Christmasparty with the cheerleading team

12.12.2011 @ 06:14 i Cheerleading 18 kommentarerSe hva coachen hadde laget til oss!!! Hansker med poms på hver finger! Var en superfin kveld. Nå skal jeg sove, trengs virkelig.

Savner dere verdens fineste mamma og pappa!!

10.des.2011

10.12.2011 @ 22:53 i Blogg 4 kommentarerFint og julete her borte.

Forskjell, skole i Norge og USA

10.12.2011 @ 02:15 i Blogg 1 kommentar

Fikk en kommentar fra Mia, som lurte på om jeg kunne skrive om forskjeller fra norsk og amerikansk skole. Det varier jo veldig fra skole til skole hvordan det er,  men kan hvertfall skrive litt om videregående, Kongsberg og High School, Scottsluff. :-))

  • Timeplan

Vi har noe som heter block scheduling, hvor uken er delt opp i red & white days. Så vi har altså kun to forskjellige skoledager, ikke 5 forskjellige som hjemme i Norge. Du velger åtte fag, 4 av de har du på red days, de andre 4 har du på white days. Jeg kaller de good & bad days:-)  Annenhver dag er red og white. Trives egentlig bedre med dette. Skolen her starter 07:55, hjemme 08:30.

  • Lærere

I Norge er lærere.. lærere. Her er de mamma, bestevenn, psykolog, lærer and soo on. Jeg elsker det, for du får virkelig et forhold til læreren din, noe som gjør det enklere for å spørre om hjelp etc., og du trives bedre i timene. Lærerene vet også alt om alle elever og lærere, og flere av de elsker gossip! Haha. Jeg kan sitte gjennom en hel time og utveksle gossip med en av lærerene mine, han ELSKER det, og han vet absolutt ALT. Tror 90% av det jeg vet om de forskjellige elevene på skolen kommer fra nettop denne læreren. En annen lærer har spurt om jeg vil komme og sove over hos hun en helg. Hender også ofte at når du er ute og spiser med venner og støter på en lærer; at h*n slår seg ned sammen med dere.

  • Friminutt

Jeg har 50 minutters storefri her, men kun 5 minutter mellom alle timene. I Norge tror jeg vi hadde 15 minutter mellom hver time, og 20-30 minutters storefri.  5 minutter virker jo kjempelite, men når du blir vandt til det går det helt greit, er jo ikke så mye å gjøre mellom timene uansett, og du har god tid til å komme til de forskjellige klasserommene. I Norge gikk vi gjerne en tur innom kantina, sminket oss, snakket, facebook osv.  Kantinen her stenger klokken 09:00, og lærerene gir deg ikke lov til å gå til kantinta midt i timen, så du går helst først skolen starter. Du har ikke data, og hvertfall ikke tilgang til facebook.
  • Dresscodes

Skolen min her borte er heldigvis ikke så streng på det! La igjen masse klær i Norge fordi jeg trodde jeg ikke kunne bruke de på skolen er borte, angrer!  De ønsker bare så lite hud som mulig; ikke kløft (ingen bryr seg, alle viser kløft ), alt må ha ermer, altså du kan ikke bare gå i singlet, shorts til håndleddet, og ikke hull i bukser (ingen bryr seg så lenge de er små). De har air condition på full guffe uansett, så ingen kommer i shorts på skolen fordi det er alt for kalt. Flere bruker lue og caps, men det varierer fra lærerer til lærer om h*n godtar det.

  • Karakterer

Karakterene her er jo A,B,C,D,F;  F er stryk og A er seks. Det er enklere å få bedre karakterer her, ettersom du gjerne får review sheet før prøve (altså hva du har gått igjennom + hva som mest sansynlig kommer på prøven), og av og til avkrysningsprøver. Avkrysningsprøver er ikke så ofte, og når du først får det kan det faktisk være skikkelig forvirrende!  Og i matte, så har du gloseprøver. Du må kunne matche begreper med definisjon. Du får på forhånd et ark med hvilke begreper du må kunne, så må du skrive definisjonen selv (finnes i boka), og så kan du bruke det på gloseprøva. Med andre ord; garantert en A. Du har også mulighet for å ta prøver på nytt om du ikke er fornøyd med karakteren, eller ta ark som gir deg ekstra credit.

  • School spirit

I Norge har vi ikke school spirit. At all. I starten var jeg også ekstremt skuffet da jeg kom hit, og det føltes egentlig bare som skolen i Norge. Etter å ha vært på kamper, så har jeg skjønt at det er her jeg må gå for å oppleve den. Det er her folk kler seg ut, skriker, og elsker skolen våres. Pep Rally var det også mye school spirit å se. Husker Homecoming, som bare var en ordentlig skuffelse. Ingenting var pyntet, og det føltes virkelig som et dumt event arrangert av skolen. Dere vet, når skolen din hjemme i Norge arrangerer et Halloween party, bare sykt kleint.
  • Hall pass

Hvis du skal et sted mens det er undervisning, må du ha et såkalt hall pass. For eksempel hvis du skal på do. Hver enkel lærer har sitt hall pass, eks en blyant, ordbok, bamse. Vi har sikkerhetsvakter som går rundt på skolen som sjekker at du har det. De sjekker deg ikke så lenge de stoler på deg, så er man trusted, kan man egentlig gjøre ganske mye rart, haha.

 

  • Lekser

MASSE lekser, er alt jeg kan si. De teller også veldig mye av karakteren din, så er viktig å få gjort de. Er ofte quizzer, og ca èn gang i måneden; en stor test med alt du har gjennomgått.

 

  • Klasserom

Hver lærer har sitt eget klasserom. Så hvis en lærer underviser i feks tysk og psykologi, så må du gå til dette klasserommet hver gang du har de to fagene. De fleste klasserommene er også pyntet, luktet osv., ordentlig hjemmekoselig. Feks mattelæreren min har ikke èn vegg hvor du kan se tapet, alt er stappet med motivasjonsquotes, plakater, bilder osv.  De fleste klasserommene er som du ser på film;  pult og stol i ett, på rekke og rad. Alle klasserom her har forresten også whiteboards.  Rich pretty much

  • Undervisning

Det her er helt forskellig fra Norge. Jeg har jo matte da, som går i det samme som i Norge. Men som journalism, en helt utrolig flink lærer, han vet hva som skal til for å motivere elevene sine, setter oss i situasjoner vi aldri har vært i før, får oss til å tenke og innse and so on. I Norge kan jeg tenke meg at vi sitter bak pulten, hører på hva den utrolig lame læreren sier, og kopierer ned det som skrives på tavla, pugging, prøve. I språkfag ser vi film på det språket, oppgaver tl det, gjør grammatikk om til lek, belønning med godteri (alle gjør dette, love iit).  Det virker som at de ikke tar utdanning like alvorlig som i Norge, og det er mer.. lek.

 

Skolen er lek (hvis du gjør det du skal), undervisningen er morsom, og utdanning er et fremmed ord. Skolen er skolen, du kan velge fag du selv vil, og alt blir hva du gjør det til. Jeg elsker skolen her borte; elevene her er faktisk ikke så dumme (eller så skjuler de det), du kan velge fag etter nivå, så dersom du vil ha utfordring velger du et høyere nivå. Elevene her er selv drittlei skolen, mens jeg er supergira.

 

 

Okei, det her tok meg en halvannen time å skrive, nå skal jeg UT!!! Ha en super helg. :):)
welcome to hollywood

05.12.2011 @ 06:38 i Vanskelige tider 2 kommentarer

Vi er fem utvekslingsstudenter, du er èn person.
Du liker ikke meg. Du krangler og hater med en annen. Du synes en annen er en freak.  Du bare liker ikke han siste.

 

- Og du sier det er oss det er noe galt med?

Scottsbluff vs Gering

04.12.2011 @ 17:39 i Cheerleading 0 kommentarer

Åh i dag har vært en superfin dag.  Vi skulle spille mot nabobygda, og jeg har ikke sett såå mye school spirit før. Hele salen var helt FULL.  Alt var bare helt sykt!!  Er alltid ekstra intenst på kamper mot nabobygda; men denne!!! Klarte ikke slutte å smile og tenkte bare; fy så heldig jeg er som får oppleve det her!!  Gjorde såå mye feil, og vi gjorde clowd pleasers som jeg ikke kunne, så bare håpet på at jeg i det minste kom til å klare LITT av de. Haha. Ååh, hadde det skikkelig bra.Også skaffet treneren meg et annet skjørt, så nå slipper jeg å holde for rumpa hele tiden så ikke folk skal se, haha. Litt stort, men bedre enn for lite!Jeg har jo ikke hatt noe penger siden black friday, og jeg glemte å spise hjemme, så jeg gikk rundt og var så utrolig sulten. Så kom jeg på at jeg kanskje hadde 2 dollar i lommeboka, så kjøpte jeg det ekleste og mest amerikanske du kan forestille deg;
Så i morgen skal jeg i kirken klokken 11, så får legge meg snart!

My first game cheering

03.12.2011 @ 07:33 i Cheerleading 5 kommentarer

Vi måtte bruke uniformene våres på skolen i dag. Skjørtet mitt er alt for kort, så jeg skjønte at jeg måtte bytte det ut med bukse for ikke å komme i trøbbel (dresscodes vettuu). Første kampen var for basketball jenter, tok sted i nabobygda, startet 15:40, så vi ble released fra skolen 14:30. Gjorde såå mye feil, men bare lo det bort. Kjente jo ingen uansett.. Neste kamp var 18:30, basketball gutter, på skolen våres. Siden jeg gjorde så mye feil på den andre kampen sa jeg at jeg heller ville se på denne kampen. Men de sa nei, jeg måtte. Tenkte bare at NEEIII, nå må jeg drite meg ut forran hele skolen våres også, haha. Men bare lo bort det også, lærte meg tross alt alle cheersa i går!

 Så jeg sugde, men var skikkelig morsomt!!! Skal cheere i morgen igjen 09:30.

 

Og hvis dere lurer på hvorfor skjørtet mitt er for kort; har lagt på meg!!! LOL. Jeg tuller ikke engang.

hits